Levensboek

De inspiratie voor het maken van een levensboek begon toen ik zelfstandig ondernemer werd. Het ondernemen zit in de genen en komt bij mijn opa (van mijn moeders kant) vandaan, maar die overleed toen ik 15 was. Wat wist ik eigenlijk van hem? Ik vroeg het aan de jongste broer van mijn opa die ondertussen al behoorlijk op leeftijd was. Hij trok altijd met mijn opa op en hij heeft mij in 2 uur tijd allerlei leuke anekdotes verteld. Ik besloot met deze informatie een handzaam boek te maken en mijn moeder hielp met het uitzoeken van oude foto’s. Dit resulteerde in een boek met grappige verhalen. Ik ontdekte allemaal inspirerende dingen en vooral dat ik behoorlijk wat trekjes van mijn opa heb!

Niet lang na het maken van het boek ging de gezondheid van de jongste broer van mijn opa achteruit en hij overleed uiteindelijk op 92 jarige leeftijd. Zonder hem waren die leuke verhalen verdwenen, want veel anekdotes waren voor mijn moeder ook nieuw.

In mijn geval werd dit boek een eerbetoon aan bepaalde familietrekjes, leuke eigenschappen en eigenaardigheden die ik herken bij mijn moeder en ooms, maar ook bij verschillende neven en nichten. Ontzettend waardevol!

Ook dat is een eerbetoon aan het leven, aan mensen die belangrijk zijn (geweest) in de familie en waar je waarschijnlijk veel op lijkt. Ik kan je helpen om dit te vertalen naar een levensboek. Ik kom een middag interviewen en foto’s uitzoeken en verwerk dit in een boek. Neem voor meer informatie en tarieven contact met mij op.

Bekijk hier het levensboek dat ik maakte over mijn opa.