Uitvaartfotografie

Een dierbare verliezen is een van de ergste dingen die een mens kan overkomen. Te midden van al het verdriet moet de uitvaart georganiseerd worden en op de dag van de uitvaart lijkt de tijd te vliegen. En daarna is het stil… Juist op dat moment is het zo fijn om een fotoalbum te hebben waar je door heen kunt bladeren als je daar behoefte aan hebt.

 

“Foto’s zijn tastbare herinneringen”

Tijdens een uitvaart heeft iedereen een rol. Je bent familie of je was bevriend met de familie. Daar komen ook emoties bij kijken. Als fotograaf ben ik een buitenstaander, ik heb geen emotionele band met de familie en mijn rol is fotograaf zijn. Ik zie de mooie en belangrijke momenten en leg ze in alle rust vast, dat geeft ruimte om een ieder in zijn rol te laten. Op deze manier draag ik bij aan het verwerken van het verlies en het maken van mooie herinneringen. Want afscheid is ook een onderdeel van het leven.

Dus waarom zou je snel tussendoor zelf (of een familielid) even foto’s (laten) maken met een smartphone, terwijl je het ook aan mij over kunt laten.

Hier vind je een impressie van mijn foto’s.